Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος έντονα δραστήριος μήνας μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. Τον μήνα αυτό, όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι και μη, μαθητές και φοιτητές, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα. Η ακαδημαϊκή –όπως την ονομάζουμε– χρονιά ξεκινά τον Σεπτέμβριο, για αυτό και έχει χαρακτηριστεί «ο νέος Ιανουάριος», μια εξαιρετική στιγμή για να θέσουμε νέους στόχους, να επανέρθουμε στη ρουτίνα μας και να κάνουμε θετικές αλλαγές. 

Από την Παρασκευή Μπούρα, Ψυχολόγο, ομαδική αναλύτρια

Πρώτος και καλύτερος στόχος ο εαυτός: Η πρώτη και πιο σημαντική μας επένδυση, που είναι σημαντικό να τη διατηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ιδέες για προσωπική ανάπτυξη: Αν μας αρέσει το διάβασμα, ας θέσουμε ως στόχο να διαβάσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό βιβλίων μέχρι το τέλος του μήνα.

Νέες δεξιότητες και χόμπι: Μπορούμε να εγγραφούμε σε ένα διαδικτυακό μάθημα ή εργαστήριο για να μάθουμε κάτι νέο, όπως μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο ή μαγειρική. Ακόμη, να αναζητήσουμε μια καινούργια δραστηριότητα που θέλαμε καιρό να πραγματοποιήσουμε. 

Υγεία και φυσική κατάσταση: Την περίοδο αυτή, οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε με την υγεία μας. Προγραμματίζουμε εξετάσεις, κάνουμε αποτοξίνωση και διατροφή, ξεκινάμε προγράμματα γυμναστικής και αφοσιωνόμαστε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Μάλιστα αρκετοί αναζητούμε κατάλληλο θεραπευτή για να ξεκινήσουμε μια προσωπική θεραπεία.

Τακτική σωματική άσκηση: Να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα προπόνησης, είτε πρόκειται για γυμναστήριο, είτε για τρέξιμο, είτε για συμμετοχή σε ένα άθλημα.

Υγιεινή διατροφή: Να προετοιμάσουμε ισορροπημένα γεύματα, με στόχο τη μείωση των επεξεργασμένων τροφίμων και την αύξηση των φρούτων και των λαχανικών.

Πρόγραμμα ύπνου: Να αναπτύξουμε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου, για να διασφαλίσουμε ότι απολαμβάνουμε 7-8 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ.

Επαγγελματική ανάπτυξη…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ