Τον δρόμο για την ένταξή του στις Στρατηγικές Επενδύσεις έχει πάρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και το πολυτελές resort που θα αναπτυχθεί στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής, πρώην ιδιοκτησίας του Ομίλου Γρηγοριάδη, που πέρασε πέρσι στην ιδιοκτησία κεφαλαίων που συνδέονται με την Goldman Sachs.

Το επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογισμού 107,65 εκατ. ευρώ, με βάση τον φάκελο που έχει υποβληθεί στην Enterprise Greece, αφορά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων στην κατηγορία 5 αστέρων.

Επί της ουσίας, το αντικείμενο του έργου είναι η αναμόρφωση του υπάρχοντος ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Καλλιθέα του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Το συγκρότημα εκτείνεται σε έκταση 158 στρεμμάτων, διαθέτει 850 μέτρα πρόσωπο στην παραλία και αποτελείται από τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες. Από πλευράς δυναμικότητας, το νέο θέρετρο θα διαθέτει πάνω από 1.000 κλειδιά.

Στόχος είναι η δημιουργία «ενός ενιαίου, λειτουργικά υπερσύγχρονου, τουριστικού θέρετρου υψηλών προδιαγραφών, αποτελούμενου από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, αυτόνομα πολυτελή διαμερίσματα (bungalows) και ολοκληρωμένες υπηρεσίες εστίασης, spa και ψυχαγωγίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Aπό το GREEK TOURISM & HOSPITALITY GUIDE