Μετά την επίσημη πρώτη του νέου ξενοδοχείου του ομίλου Mitsis Hotels στον Πειραιά, του Mitsis N’U Piraeus Port, πρεμιέρα θα κάνει, τα επόμενα χρόνια, στην καρδιά της Αθήνας, η νέα άφιξη με την υπογραφή των Mitsis Hotels.

Ο όμιλος, με τη μακρά πορεία στον χώρο του τουρισμού, προχωρά στην υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση, την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και τη δημιουργία τουλάχιστον 150 νέων θέσεων εργασίας.

Τα Mitsis Hotels συμμετείχαν στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για την εκμίσθωση του ακινήτου επί των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1, στην Αθήνα, και αναδείχθηκαν ανάδοχος του διαγωνισμού. Η σχετική σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου έχει διάρκεια 35 έτη και δικαίωμα παράτασης κατά 10 επιπλέον έτη.

Το κτήριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880-1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα επιπλέον κτήριο στον ακάλυπτο χώρο, το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν-Μελλά, όπου στεγάζεται ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

Βάσει σχεδιασμού, μεταξύ άλλων, θα επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, γεγονός που θα αναδείξει τον χώρο, θα αναβαθμίσει τη χρήση του και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του. Η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στον χώρο του θεάματος θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του.

Από το GREEK TOURISM & HOSPITALITY GUIDE