Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή παραμένει η διεθνής κοινότητα, καθώς σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αναμένεται ακόμη μέσα στις επόμενες 48 ώρες να λάβουν χώρα τα αντίποινα του Ιράν και της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Αντίποινα, που μπορεί να εκδηλωθούν ακόμη και σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος AXIOS επικαλούμενος για τις πληροφορίες του Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Axios, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση, στους συναδέλφους του των G7 ότι Ιράν και Χεζμπολάχ μπορεί να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες.

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, που είχε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ,  πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα χτυπήσουν Ιράν και Χεζμπολάχ. Παράλληλα είπε στους ομολόγους του, ότι οι ΗΠΑ κάνουν προσπάθειες για να σπάσουν τον κύκλο της κλιμάκωσης επιχειρώντας από τη μια να περιορίσουν κατά το δυνατόν τα χτυπήματα προς το Ισραήλ και από την άλλη να συγκρατήσουν την απάντηση του Τελ Αβίβ.

Όπως ανέφεραν, οι πηγές που επικαλείται το Axios, ο Μπλίνκεν εμφανίστηκε οργισμένος για το ναύαγιο των τελευταίων διαπραγματεύσεων για κατάπαυση πυρός στη Γάζα λέγοντας ότι η αίσθηση που είχε η Ουάσινγκτον ήταν ότι ήταν κοντά μια συμφωνία πριν την δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη.