Η Insurance Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) ξεκίνησαν μια σειρά δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, με στόχο την ανάπτυξη ενός ανοιχτού, διαφανούς διαλόγου μεταξύ των νέων στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η απαρχή της συνεργασίας έγινε στις 30 Μαΐου όταν η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΚΝ, Anya Suprunenko, μίλησε στο 14ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe στο Ελσίνκι. Η ίδια σχολίασε σχετικά πως «οι νέοι συχνά δυσκολεύονται να διατυπώσουν τις απαιτήσεις τους απέναντι στον ασφαλιστικό κλάδο. Δεν γνωρίζουν αρκετά, είναι πολύ περίπλοκο και η γλώσσα δεν είναι φιλική προς τους νέους. Αυτό πρέπει να αλλάξει ώστε οι νέοι να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους. Το ΕΚΝ είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την Insurance Europe: χρειαζόμαστε περισσότερες συνεργασίες αυτού του είδους, για την ευαισθητοποίηση και τη γνώση».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της 100ής Διεθνούς Συνόδου του ΕΚΝ στη Θεσσαλονίκη, ο Olav Jones, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Insurance Europe είπε κατά την ομιλία του: «Η ασφάλιση έχει σημασία για όλους μας, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να εξηγηθεί πώς λειτουργεί. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που η Insurance Europe και η ΕΥΠ συνεργάζονται. Ανυπομονούμε να διεξαγάγουμε συζητήσεις για να εξηγήσουμε περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση και να ακούσουμε πώς ο κλάδος μπορεί να καλύψει ακόμη καλύτερα τις ανάγκες των νέων και της ευρύτερης κοινωνίας».

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης θέσης του ΕΚΝ για τις συντάξεις στην Ευρώπη κατά τις διεθνείς συνεδριάσεις της στη Θεσσαλονίκη το 2024 και στη Χάγη το 2025. Άλλες δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και μια πανευρωπαϊκή έρευνα νέων.