H Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank ενέκρινε τη διανομή ποσού συνολικού ύψους 122 εκατ. ευρώ για την καταβολή μερίσματος και την επαναγορά μετοχών, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση ύψους 3%.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειος Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βασίλης Ψάλτης έστειλαν μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για την πορεία της Alpha Bank.

Η Alpha Bank επιστρέφει στη μακρά παράδοση ανταμοιβής των μετόχων της, που είχε διακοπεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σηματοδοτώντας, όπως ανέφερε ο κ. Ψάλτης, την αρχή ενός νέου κύκλου ανάπτυξης και κερδοφορίας.

  • «Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για τον όμιλό μας. Κατόπιν των εγκρίσεων των εποπτικών αρχών, με μεγάλη χαρά εισηγούμαι σε εσάς από το βήμα της Τακτικής μας Γενικής Συνέλευσης, την έγκριση, μετά από 16 χρόνια, για διανομή μερίσματος ύψους 61 εκατ. ευρώ και ισοδύναμου ποσού για την επαναγορά μετοχών, δηλαδή διανέμουμε συνολική αξία 122 εκατ. ευρώ στους μετόχους μας»,

  • «Κοιτώντας πίσω όσα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από το 2010 μέχρι και σήμερα, έχω ισχυρή πίστη στις προοπτικές αυτής της τράπεζας και στις δυνατότητές μας. Η πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τους πιστωτικούς μας τίτλους από τον οίκο Moody’s ενισχύει την αισιοδοξία μου, αλλά και την αποφασιστικότητά μου, να επιμείνουμε στον δρόμο του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης της αποδοτικότητας της Alpha Bank, διασφαλίζοντας υψηλή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και ισχυρότερη μερισματική απόδοση τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Ράπανος τόνισε:

«Με την αγαστή συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Ομάδας της Τράπεζας μπορέσαμε να ξεπεράσουμε, σε πολλά μεγέθη, τους στόχους μας. Αυτό, όμως, δεν μας εφησυχάζει. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων και γι’ αυτό πρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας (…) με το να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ξεκινήσει, με το να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις εσωτερικές μας λειτουργίες και με το να αξιοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι δεξιότητες, η εργατικότητα και η αφοσίωση του προσωπικού μας»