H Nespresso, στηρίζοντας έμπρακτα τις μικρότερες ελληνικές επιχειρήσεις, προσθέτει στα κανάλια πώλησής της το Staramaki, ένα καλαμάκι, που γεννήθηκε από την αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο. 

Κάτι παραπάνω από ένα απλό καλαμάκι!

Η ιδέα για το Staramaki προέκυψε όταν ο Στέφανος Καμπέρης και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα καταναλώνουμε 1δις πλαστικά καλαμάκια κάθε χρόνο. Η αγάπη τους για τη φύση, τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν ένα καλαμάκι από φυσικό στέλεχος σιτηρών ώστε να αντικατασταθούν με τον καλύτερο τρόπο τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης. To Staramaki, αποτελείται από τον ίδιο τον κορμό του σιταριού, αφού αφαιρεθεί το άνθος που προορίζεται για τροφή, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης. Είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν μαλακώνει όταν έρχεται σε επαφή με υγρά και αποσυντίθεται πλήρως, σε φυσικές συνθήκες μετά την κάθε χρήση.

Nespresso και Staramaki μαζί 

Η Nespresso, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσής της για βιωσιμότητα στηρίζει πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας στις χώρες παραγωγής του καφέ. 

Στην Ελλάδα, η Nespresso Hellas εστιάζει στην στήριξη τοπικών επιχειρήσεων που σέβονται τη φύση. Έτσι, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Κοιν.Σ.Επ. Staramaki, η οποία παράγει στο Κιλκίς ένα τοπικό ελληνικό προϊόν, το Staramaki, με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική αγροτική οικονομία. Συγκεκριμένα, το Staramaki, παράγεται από σιτάρι που καλλιεργείται στο Κιλκίς με βάση γεωργικές πρακτικές που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα, μειώνουν τη διάβρωση και βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους της περιοχής ενώ παράλληλα, στηρίζει την τοπική κοινωνία με τη δυνατότητα εργασιακής προσφοράς σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Staramaki διαθέσιμο πλέον στις Boutiques και στο site της Nespresso

H συσκευασία Staramaki από τη Nespresso είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις Nespresso Boutiques και στο Nespresso.com/gr και αποτελεί την ιδανική λύση για απόλαυση των αγαπημένων μας συνταγών καφέ Freddo Espresso και Freddo Cappuccino με σεβασμό προς το περιβάλλον!