Η συμμετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ στην International Dairy Deli Bakery Association που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Χιούστον του Τέξας.

Τι σημαίνει αυτό;

Αρκετά νωρίτερα από ό,τι αρχικά υπολόγιζε φαίνεται ότι θα ξεκινήσει να ζει το αμερικανικό όνειρο η ΚΡΙ-ΚΡΙ, καθώς η Σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ήδη βρίσκεται στη διαδικασία αποστολής των πρώτων φορτίων με Greek Frozen Yogurt στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Γιατί Frozen Yogurt;

Μας είχε εξηγήσει ο Παναγιώτης Τσινάβος, επιτρέπει να πραγματοποιεί εξαγωγές σε πολύ πιο μακρινούς προορισμούς, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Σιγκαπούρη, καθώς το προϊόν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής σε αντίθεση με το γιαούρτι.

Σημειώνω πως, με εξαίρεση τη ΦΑΓΕ, που κατασκεύασε εργοστάσιο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όλες οι άλλες προσπάθειες ελληνικών εταιρειών να εξάγουν γιαούρτι στις ΗΠΑ ήταν αποτυχημένες λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του προϊόντος και του μεγάλου κόστους αποστολής των φορτίων με αεροπλάνο.

Ποιο είναι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς παγωτού; εκεί όπου στοχεύει δηλαδή η ΚΡΙ ΚΡΙ με το frozen yogurt, υπολογίζεται σε 60 δισ$.