Το τελευταίο θύμα της πυρκαγιάς είναι άνδρας 62 ετών που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό διασωληνωμένος. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: “Σήμερα, Παρασκευή 27/7, κατέληξε άνδρας εγκαυματίας, 62 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”. Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αθήνας, Νίκος Καρακούκης είχε κάνει λόγο για 86 νεκρούς.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών η νεκροτομή σε 86 σορούς που είχαν μεταφερθεί από τις φονικές πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης. Η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών θα συνεχιστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ν. Καρακούκης εξήγησε παράλληλα τον λόγο για τον οποίο υπάρχει απόκλιση στον αριθμό όσων νεκροτομήθηκαν με αυτόν που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως είπε, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου νοσηλεύονται 48 ενήλικες εγκαυματίες εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” εξακολουθούν να νοσηλεύονται 4 παιδιά σε καλή κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ