Στην παραγγελία δύο νέων, υπερσύγχρονων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου CO2 προχώρησε η Capital Gas Ship Management Corp., συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα πλοία έχουν μεταφορική ικανότητα 22,000-cbm, και είναι τα μεγαλύτερα αυτού του είδους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τη ναυτιλιακή του Β. Μαρινάκη.

Η εν λόγω παραγγελία αποτελεί δέσμευση της εταιρείας να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες για net-zero στην βιομηχανία της ναυτιλίας.

Τα υπερσύγχρονα πλοία είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν έως και 22.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου CO2 στους -55 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας τα απαράμιλλα από άποψη χωρητικότητας και λειτουργικότητας. Παράλληλα, διαθέτουν επίσης την ικανότητα μεταφοράς αμμωνίας και υγραερίου, θέτοντας ένα νέο πρότυπο στην ευελιξία των συναλλαγών.

Αυτή η επένδυση σε τεχνολογία αιχμής σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στη στρατηγική δέσμευση της Capital για την οικοδόμηση ενός μελλοντικού στόλου «ενεργειακής μετάβασης», καθώς η Capital ελέγχει έναν στόλο 18 πλοίων μεταφοράς LNG τελευταίας γενιάς διπλού καυσίμου (DF) εξοπλισμένα με δίχρονους κινητήρες και ένα στόλο έξι DF/LNG Suezmaxes και έξι DF/LNGLRxes.