Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Aegean προχώρησε η Eurobank Equities δίνοντας σύσταση αγοράς, λόγω εντυπωσιακής αύξησης εσόδων που παρουσίασε και των θετικών προοπτικών για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο οίκος θέτει την τιμή στόχο της Aegean στα 13,9 ευρώ από τα 9 ευρώ πριν, με προοπτική απόδοσης 24,2% από το τελευταίο κλείσιμο στα 11,2 ευρώ (συνολικά 26,5% συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής κεφαλαίου).

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι, η Aegean εμφάνισε θετικά EBIDTA στο πρώτο τρίμηνο – που παραδοσιακά συνδέεται με ζημίες – και εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων της άνω του 30%, χάρη κυρίως στην ισχυρή τιμολογιακή πολιτική της (ετήσια αύξηση ναύλων κατά 11% και +30% από το 2019) και των στιβαρών όγκων της (αυξημένη κίνηση κατά 11% από το Q1 του 2019).

Βάσει του ισχυρού τριμήνου και των θετικών ενδείξεων για τη θερινή περίοδο, η Eurobank Equities αύξησε τις προβλέψεις της για τα έσοδα της Aegean το 2023 κατά 5% (στα €1,6 δισ. με +22% σε ετήσια βάση) κυρίως ως αποτέλεσμα των καλύτερων ναύλων. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, τα EBITDA της Aegean θα κινηθούν στα 355 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 29% ετησίως.

Επιπλέον, λαμβάνοντας ώθηση από τον ανανεωμένο στόλο και την υποχώρηση των τιμών των καυσίμων αεροσκαφών, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η Aegean μπορεί να διατηρήσει αύξηση εσόδων 6-7% παρουσιάζοντας έτσι αύξηση EBITDA λίγο πάνω του 10%.

Η Eurobank Equities σημειώνει ότι ο τίτλος της εταιρείας έχει πραγματοποιήσει άλμα κατά περισσότερο του 40% από τα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά παρά το ράλι η αποτίμησή της παραμένει ελκυστική στο 5,2 των ετήσιων EV/EBITDAR καθώς τα κέρδη της έχουν επίσης αυξηθεί ανάλογα. Με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με discount 20% έναντι των καλύτερων ομοτίμων της στην κατηγορία, έχοντας έναν εξαιρετικά ισχυρό ισολογισμό και σε καλή θέση για να συνεχίσει τις πληρωμές μερισμάτων (εκτίμηση για 0,26 ευρώ από τα κέρδη του 2023), η χρηματιστηριακή υποστηρίζει ότι το προφίλ κινδύνου – ανταμοιβής παραμένει εντυπωσιακό.