Δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις της διοίκησης εγκρίθηκαν στην έκτακτη γενική συνέλευση  μετόχων του ΟΤΕ.
  1. Η πρώτη αφορούσε στην ακύρωση 8.818.730 ιδίων μετοχών και στην οποία δόθηκε μεγάλη σημασία (και )  λόγω της μετοχικής θέσης της Deutsche Telekom.
  2. Η δεύτερη, που πέρασε μάλλον απαρατήρητη, “κρύβει” μεγαλύτερη σημασία καθώς αφορά στην απόσχιση του κλάδου ΟΤΕ ΑΕ Λειτουργίας-Συντήρησης και Σχεδιασμού Χώρων Κτηρίων με απορρόφηση του από την ΟΤΕ Ακίνητα ΑΕ.
Παράγοντες της αγοράς την συσχέτισαν με την επικείμενη ενεργή διαχείριση ακινήτων που σύμφωνα με στοιχεία (2021)  θα είχε μία εύλογη αποτίμηση μεγαλύτερη των 900 εκατ. ευρώ. 
  • Η ΟΤΕ Real Estate ή ΑΕΕΑΠ (σχετικό θέμα του Banks.com.gr στις 21 Ιουλίου 2022) που εάν “τιμολογούνταν” με όρους του κλάδου θα μπορούσε να εισφέρει (σε “εσωτερική αξία”) ένα σημαντικό επενδυτικό πλεονέκτημα στον Οργανισμό, τον βασικό μέτοχο και τους λοιπούς επενδυτές/μετόχους.
Να σημειωθεί, πως ο σχεδιασμός για αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ μόνο νέος δεν είναι, καθώς ανατρέχοντας στο…μακρινό 2008 (13 Ιουνίου) βρίσκει στο αρχείο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θετική απόφαση/έγκρισή της για παροχή άδειας λειτουργίας…ΑΕΕΑΠ (στην-τότε- ΟΤΕ Properties Επενδύσεων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ