Τουλάχιστον 2-3 “ώριμα” deals φέρεται να πηγαίνουν πίσω λόγω της τελευταίας αναταραχής στις διεθνείς αγορές.

Αυτό γιατί όπως εξηγούν dealer makers, οι έχοντες τα χρήματα δεν έχουν λόγο να βιαστούν να προχωρήσουν στο “κλείσιμο” των συμφωνιών που μέχρι πρόσφατα είχαν συμφωνηθεί σε υψηλότερες τιμές.

Από την άλλη οι ενδιαφερόμενοι να πουλήσουν, οι οποίοι αρχικά υπολόγιζαν να “κλείσουν” σε καλύτερες (για αυτούς ) τιμές και κυρίως όσοι εξ΄αυτών βρίσκονταν σε δυσχερή θέση πιθανότατα θα υποχρεωθούν να καταλήξουν σε επίπεδα μη συμφέροντα.

Μαθαίνουμε, πως σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια τοποθετούνται στην διάρκεια των τελευταίων διορθωτικών συνεδριάσεων στη μετοχή της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Πρόκειται κυρίως για funds αλλά και ισχυρά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια που πρόσφατα είχαν επενδύσει στην ανοδική πορεία της μετοχής της Αεροπορίας Αιγαίου και που εδώ και λίγες μέρες παίρνουν θέσεις στον υπ΄ αριθμόν 1 όμιλο στον κλάδο κατασκευών- ενέργειας.

Για την Αεροπορία Αιγαίου λέγεται, πως μπορεί το deal με τον όμιλο HNA να “χάλασε” οριστικά και τελεσίδικα ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για επαφές της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας με άλλον κινεζικό κολοσσό. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, ότι η απόφαση για το mega project (του επενδυτικού προγράμματος) για την αγορά αεροσκαφών Airbus ή Boeing θα πάει ακόμη λίγες μέρες πίσω. Από τέλη Δεκεμβρίου, σε τέλη Ιανουαρίου και τώρα προς τα τέλη Φεβρουαρίου εάν είναι ακριβείς οι πληροφορίες μας.

Οι κινήσεις των  traders έχουν ξεκινήσει από τα 5,50 ευρώ και έφταναν νωρίτερα σήμερα έως τα 5,08 ευρώ.

Λέγεται, πως πίσω από την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ- από τα 2,01 στις 25 Ιανουαρίου στα 1,684 ευρώ πριν λίγο- κρύβεται η αναβολή της συμφωνίας για την πώληση της θέσης του 67% της ΕΛΤΕΧ- Ανεμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ