Mε κεντρικό θέμα την μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας και τα κυκλοφοριακά της ζητήματα, το φετινό 5th Auto Forum φέρνει στο προσκήνιο τις δράσεις που απαιτούνται, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνει η Αττική μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Το 5th Auto Forum #aufo22, διοργανώνεται από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: “Η διαχείριση της κυκλοφορίας αποτελεί από τα πιο σοβαρά προβλήματα σε μία σύγχρονη πόλη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει τις αλλαγές με την κίνηση να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ. Καλούμαστε να διαχειριστούμε την ομαλή κυκλοφορία 2.500.000 οχημάτων. Παράλληλα τα αυτοκίνητα αυξήθηκαν, καθώς οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο εν μέσω πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή, ως Περιφέρεια αναδείξαμε την οδική ασφάλεια και την διαχείριση κυκλοφορίας ως μείζον θέμα της περιφερειακής αρχής.

Αναβαθμίσαμε την αμφίδρομη επικοινωνία με τους χρήστες του οδικού δικτύου, μέσω του 1544, που λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, για θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο. Κομβικό σημείο του στρατηγικού σχεδιασμού μας έχει η προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ. Εφαρμόσαμε καινοτομίες “smart cities” και έχουμε στόχο την επέκταση των έξυπνων διαβάσεων. 

Ξεμπλοκάραμε έργα που παρέμεναν επί τρία χρόνια παγωμένα. Ασφαλτοστρώσεις, φωτισμός, επεμβάσεις συντήρησης. Η αναβάθμιση οδικού δικτύου επεκτείνεται σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής. Δημοπρατούμε έργο 37 εκατ. ευρώ για εγκατάσταση σύγχρονων led, εγκαθιστούμε και επεκτείνουμε σύστημα ανίχνευσης παραβάσεων κόκκινου σηματοδότη, σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα.  Πλέον είναι επιβεβλημένη η χρήση τεχνικών μέσων καταγραφής παραβάσεων (όρια ταχύτητας, χρήση ΛΕΑ κτλ). Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά μέσω των πινακίδων full matrix σε καμπάνια ευαισθητοποίησης. 

Το βαρόμετρο της κυκλοφορίας αποτελεί η λεωφόρος Κηφισού, ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος που καταγράφονται 16.000 διελεύσεις αυτοκινήτων την ώρα, κακή χάραξη, επικίνδυνα σημεία, απουσία λωρίδας έκτακτης ανάγκης. Μελετάμε ήδη την αποκατάσταση των κακοτεχνιών” τόνισε.

“Η οδική ασφάλεια, η μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν προτεραιότητες για την περιφέρεια. Το στοίχημα θα το κερδίσουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ