Titan LNG: Κίνηση – ματ στο λιμάνι της Μασσαλίας

Η Titan LNG εξασφάλισε τον διαγωνισμό για την παράδοση LNG στο λιμάνι της Μασσαλίας για το νέο πλοίο Ro-Pax LNG της Corsica Linea, A Galeotta.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί τη σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της Titan στη Μεσόγειο, η οποία θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητα LNG, bioLNG και μακροπρόθεσμα LNG που προέρχεται από υδρογόνο στην περιοχή. Η Τιτάν θα ξεκινήσει την παράδοση με τη μέθοδο Truck-to-Ship  για ένα χρονικό διάστημα έως ότου το σκάφος Krios – ένα πλοίο ανεφοδιασμού LNG 4.500 cbm – θα μπορεί να τροφοδοτεί την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με LNG και bioLNG ως θαλάσσιο καύσιμο.

Το νέο πλοίο της Corsica Linea με καύσιμα LNG, το A Galeotta, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Visentini στην Ιταλία, καθιστά την εταιρεία πρωτοπόρο στην περιοχή όσον αφορά τον στόχο της διακοπής εκπομπών άνθρακα στη ναυτιλία. Το πλοίο που κινείται με LNG πρόκειται να ξεκινήσει τις θαλάσσιες δοκιμές τον Μάιο του 2022.

Μικρότερες παραλλαγές του LNG, όπως το βιοLNG και το LNG που προέρχεται από υδρογόνο, μπορούν να τροφοδοτήσουν το σκάφος χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στην υποδομή του. Οι εκπομπές αερίων θα μειωθούν άμεσα με τη χρήση LNG και bioLNG, ενώ αναμένεται να γίνει χρήση και του LNG που προέρχεται από υδρογόνο μηδενικού άνθρακα.

Η αυξανόμενη συνεργασία και οι ισχυρές συνεργασίες είναι απαραίτητες για την επιτυχή απομάκρυνση του άνθρακα από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η στενή συνεργασία μεταξύ του λιμένα της Μασσαλίας, της Corsica Linea και της Titan, καθώς και η επέκταση των δραστηριοτήτων της Titan στην περιοχή της Μεσογείου, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη στο LNG και τα παράγωγά του ως κορυφαία βιώσιμα καύσιμα πλοίων.

Ο Niels den Nijs, Διευθύνων Σύμβουλος της Titan LNG, σχολίασε: «Η επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην περιοχή της Μεσογείου θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητα LNG και bioLNG. Η επέκταση των υποδομών θα βοηθήσει στην εδραίωση του LNG ως κορυφαίου βιώσιμου καυσίμου πλοίων σε όλη την περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ελπίζουμε να δούμε περισσότερους πλοιοκτήτες να επενδύουν σε LNG και bioLNG. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω αυτή τη συνεργασία και ανυπομονώ για περαιτέρω επέκταση του LNG στην περιοχή της Μεσογείου και πέρα ​​από αυτήν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ