Όσοι δουλέψαμε μαζί του, υποκλινόμαστε στο μεγάλο ταλέντο και τον σκληρό, απόλυτο, θανατηφόρο επαγγελματισμό του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Όσοι φύγαμε τρέχοντας μακριά του λόγω διαφωνιών, μεθοδολογικών διαφορών και συγκρούσεων ούτε μια στιγμή δεν διστάσαμε να αναγνωρίσουμε το ταλέντο και την επιδραστικότητα του.

Ο Γιώργος Τράγκας δίδαξε στην Ελλάδα, ραδιοφωνική παραγωγή και ερευνητική δημοσιογραφία. Το πως χρησιμοποίησε αυτή την τέχνη είναι άλλο ζήτημα..

Σε ηλικία 72 ετών και με χρόνια προβλήματα διαβήτη, έχασε τη μεγάλη μάχη του CoViD-19, ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας, ιδρυτής του κινήματος«Ελεύθεροι Πολίτες».

Στις 3 το πρωί, ξημερώματα της Τρίτης κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» όπου είχε εισαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου, με κορωνοϊό.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Γ. Τράγκας υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα. Μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του «Σωτηρία», όπου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο έγινε τοποθέτηση των stents για τη διάνοιξη των αποφραγμένων αρτηριών.  Την Παρασκευή εισήχθη στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου, αιμοδυναμικά ασταθής λόγω της σοβαρής στεφανιαίας νόσου.

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο.  Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές.

Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ