Αναστάτωση προκάλεσε στους επενδυτές κρυπτονομισμάτων η είδηση για μια από τις μεγαλύτερες κλοπές που έχει συμβεί στον κόσμο των crypto.

Κατά πληροφορίες, χάκερς κατάφεραν να “σπάσουν” την πλατφόρμα Poly Network που διαχειρίζεται ένα δίκτυο διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain και να αποσπάσουν κρυπτονομίσματα άνω των 600 εκατ. δολαρίων.

Άμεσα η PolyNetwork ζήτησε να επικοινωνήσει με τους χάκερς, ζητώντας τους να «επιστρέψουν τα χακαρισμένα assets». «Το ποσό που αποσπάσατε είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης», έγραψε η Poly Network.

Λίγο μετά την κυβερνοεπίθεση, η Tether, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το τρίτο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη βάσει κεφαλαιοποίησης, «πάγωσε» νομίσματα USDT αξίας περίπου 33 εκατ. δολαρίων που σχετίζονται με τη διεύθυνση πορτοφολιού του φερόμενου ως χάκερ.

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας blockchain SlowMist ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει τον λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του δράστη, τη διεύθυνση IP και τα ψηφιακά αποτυπώματα της συσκευής του, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να εντοπίσει επιπρόσθετα στοιχεία για την ταυτότητά του.

«Ο χάκερ έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αποκεντρωμένες ανταλλαγές για να μετατρέπει τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία σε άλλα assets, συμπεριλαμβανομένων των σταθερών νομισμάτων», δήλωσε ο Tom Robinson, συνιδρυτής της Elliptic.

Η πλατφόρμα Poly Network κάλεσε τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να βάλουν σε «μαύρη λίστα» τα tokens που προέρχονται από διευθύνσεις που συνδέονται με τους χάκερς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ