Δεν πιέζεται να ανεβάσει τα επιτόκια ή να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PEPP η Christine Lagarde. Η πρόεδρος της ΕΚΤ απογοήτευσε όσους βιάζονται να δουν τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών να περικόπτονται, με νέα συνέντευξή της σε γαλλική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα είπε ότι ενώ η ανάκαμψη ξεκινάει ωστόσο παραμένει εύθραυστη.

Μάλιστα ο τρόπος της έμοιαζε να «μαλώνει» τους συντηρητικούς όταν έλεγε: «Συμφωνήσαμε, μέχρι το Μάρτιο του 2022». Ειδικότερα, στη συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα La Provence, η Lagarde τόνισε ότι, «συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε τα μέτρα στήριξης της οικονομίας μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο του 2022 και σε κάθε περίπτωση, μέχρι να κρίνουμε ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει τελειώσει».

Δεν έπεσε ακόμα το κέτσαπ στο πιάτο

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο εκφραστής της πτέρυγας των συντηρητικών γερμανός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν πρόσφατα σε συνέδριο στη Φρανφούρτη, περιορίστηκε σε διπλωματικές δηλώσεις: «Καθώς η αβεβαιότητα συνεχίζεται, δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια την έξοδο της νομισματικής πολιτικής από το καθεστώς κρίσης», είπε. Και απέφυγε να πιέσει ο ίδιος, αφήνοντας άλλες φωνές να κάνουν λόγο για το… φαινόμενο του κέτσαπ (όπου η ρευστότητα όπως και η σάλτσα, αρνούνται να πέσουν στο πιάτο, με την κατάληξη να είναι συχνά, μια ανεπιθύμητη πλημμυρίδα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ