Για τον κλάδο της υγείας, την digital health, την πανδημική κρίση και για την επόμενη μέρα μίλησε σε FIRESIDE CHAT του Delphi Economic Forum 21 o Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του HAALSE, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Yπηρετώντας τον κλάδο της υγείας εδώ και πολλά χρόνια αλλά και τον κορυφαίο Όμιλο Υγείας, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών που μετρά 36 ετών ζωής και προσφοράς, ο κ. Αποστολόπουλος αποτελεί πλέον τον θιασώτη μιας νέας προσέγγισης.

Όπως είπε στην δημοσιογράφο, Τάνια Μαντούβαλου: Αντιμετώπιζα μονοδιάστατα την υγεία του ανθρώπου. Πριν από 2 χρόνια στο Λονδίνο εισέπραξα μία διαφορετική προσέγγιση, καθώς η ανθρώπινη υγεία είναι συνιστώσα μίας ευρύτερης εξίσωσης που περιλαμβάνει την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και του πλανήτη. Έγινα θιασώτης της One Health. 

Ασπάζεται τη θεωρία ότι εάν δεν υπάρξει συνολική υγεία στις τρεις συνιστώσες του οικοσυστήματος, μελλοντικά θα υπάρξει και νέα υγειονομική πανδημία.

“Όσοι σχεδιάζουν το μέλλον της υγείας πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν, ως Όμιλος είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Asclepius One Health και να αθρoίσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτήν την κατεύθυνση”.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε αισιόδοξος.

“H Eλλάδα πριν ξεσπάσει η πανδημία, έχοντας βγει στο φως, ήταν έτοιμη να μπει στη διαδικασία του φαινομένου του ελατηρίου. Ήρθε όμως η πανδημία η οποία πέραν της επίπτωσης στο υγειονομικό, προκάλεσε πλήγμα και στην οικονομία.

Πλην όμως, με την δημοσιονομική χαλάρωση που ήρθε από την ΕΕ και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, θα δοθεί η δυνατότητα να στοιχηματίσουμε στον μετασχηματισμό την Νέας Ελλάδας, την Ελλάδα 2.0. με transformation του παραγωγικού μοντέλου ώστε να καταστεί πιο ανθεκτική σε κρίσεις και να γίνουμε πιο σύγχρονη πιο ανταγωνιστική, πιο ανεπτυγμένη χώρα”.

Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος: Καίρια η συμβολή του ESG για βιώσιμα και πιο σταθερά επιχειρηματικά οικοσυστήματα

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος: Η κοινωνία, η πολιτική και το επιχειρείν έχουν ήδη περάσει σε μια νέα εποχή

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ