Ο θρυλικός οίκος υποδημάτων Christian Louboutin που έχει ως σήμερα-κατατεθέν το κόκκινο χρώμα που έχουν οι πάτοι των παπουτσιών του, αλλάζει – εν μέρει – χέρια.

Η οικογένεια των Ιταλών δισεκατομμυριούχων Ανιέλι, προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού 24% του γαλλικού οίκου καταβάλλοντας 541 εκατ. ευρώ, επιδιώκοντας δυναμική είσοδο στον κλάδο ειδών πολυτελείας.

Η εταιρεία επενδύσεων Exor που ανήκει στην οικογένεια έκανε σήμερα Δευτέρα τη σχετική ανακοίνωση, η οποία εκτιμά πως υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης της εταιρείας τόσο στην αχανή αγορά της Κίνας όσο και στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Exor θα διορίσει δύο από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οίκου Louboutin.

Ο οίκος Christian Louboutin ιδρύθηκε το 1991 και διαθέτει πλέον 150 καταστήματα σε 30 χώρες. Η επένδυση της Exor καθίσταται δυνατή καθώς πολλές εταιρείες υποδημάτων πολυτελείας έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

«Τα brands ‘’επίσημων’’ υποδημάτων αντιμετωπίζουν δυσκολίες», δήλωσε η Λούκα Σόλκα, αναλυτής στο Sanford C. Bernstein. «Επηρεάζονται από μία ευρεία τάση που «θέλει» τη στροφή στο casual, σε υποδήματα δηλαδή που έχουν κατά μέσο όρο χαμηλές τιμές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ