Σε νέες πιο στέρεες βάσεις θέτει το εγγύς μέλλον η βιομηχανία Aloumil μετά την συμφωνία για την αναδιάρθρωση χρέους γεγονός που θα βελτιώσει την χρηματοοικονομική θέση, τον δείκτη ρευστότητας και τα χρηματοοικονομικά έξοδα.

Πρακτικά η ημερομηνία λήξης δανείων 161 εκατ. ευρώ παρατείνεται για την 31 Δεκεμβρίου του 2030, μειώνεται το κόστος δανεισμού, ενώ εξασφαλίζονται και νέες πιστωτικές γραμμές.

Όπως αναφέρει η διοίκηση «η ολοκλήρωση της συμφωνίας αποτελεί ορόσημο για την Εταιρεία, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις ομολογιούχες τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της».

Από την πλευρά της η AXIA Ventures που αποτέλεσε Financial Advisor στο εγχείρημα αυτό σημείωσε πως οι όροι της συμφωνίας θα συμβάλουν στη μακρόχρονη σταθερότητα της, θέτοντας τα θεμέλια για την αναπτυξιακή της πορεία.

Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Head of Investment Banking της AXIA Ventures Group δήλωσε:

«Άλλη μία πολύπλοκη συμφωνία που η ομάδας της ΑΧΙΑ φέρει εις πέρας. Αυτή η αναδιάρθρωση είναι κοινώς επικερδής, τόσο για τις τράπεζες που αποκατέστησαν ένα σημαντικό άνοιγμα, αλλά και για την Alumil ως προς το θετικό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα που θα έχει στον όμιλο και τη δυνατότητα ανάπτυξης που ξεκλειδώνει. Η Alumil είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς εταιρείες με ελληνική βάση και ιδιοκτησία μπορούν να έχουν παγκόσμια εμβέλεια και αντίκτυπο. Είμαστε περήφανοι να συνδεόμαστε με μια εταιρεία και διοικητική ομάδα τέτοιου βεληνεκούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ