Με την υποβολή, συνολικά, 160.467 αιτήσεων, ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία κατάθεσης αίτησης στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”, το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω κρατικής επιδότησης, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν δάνεια με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, τους 3 μήνες λειτουργίας του προγράμματος, δηλαδή από τις 3 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου, υποβλήθηκε 23 φορές μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων, σε σύγκριση με το προσωρινό πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, το οποίο διήρκεσε 13 μήνες.

Πλέον, και αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος επιλεξιμότητας των υποβληθεισών αιτήσεων, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, περνάμε στη φάση καταβολής της κρατικής επιδότησης της δόσης του δανείου, για 9 μήνες.

Καταβολή που θα ξεκινήσει:
– Από τον τρέχοντα μήνα, για εξυπηρετούμενο δάνειο το οποίο δεν έχει ενταχθεί στο πλαίσιο αναστολής πληρωμής δόσεων.
– Μετά τη λήξη της αναστολής πληρωμής δόσεων, κατόπιν συνεννόησης του δανειολήπτη με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, για εξυπηρετούμενο δάνειο το οποίο έχει ενταχθεί στο πλαίσιο αναστολής πληρωμής.
– Μετά τη συμφωνία του δανειολήπτη με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για μια νέα, βιώσιμη ρύθμιση της οφειλής του, για μη εξυπηρετούμενο δάνειο.