Ο πωλών επί πιστώσει. Αυξάνονται τα βερεσέδια, ασφυκτιά η αγορά. Ένας σοβαρός αριθμός εμπορικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας αλλά και ένας ακόμα αριθμός επιχειρήσεων βρήκε την μέθοδο να ξεφεύγουν των οικονομικών τους υποχρεώσεων τους.
Τα βερεσέδια ή τα χρωστούμενα είναι στοιχεία που επηρεάζουν το ενεργητικό σκέλος των ισολογισμών. Αυξήθηκαν οι ημέρες εξόφλησης τιμολογίων μας λένε οι ασφαλιστές πιστώσεων, κάποιοι δεν έχουν λεφτά, κάποιοι βολεύτηκαν πάνω στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση τα οποία λειτουργούν οριζόντια και όχι με κριτήρια.
Αυτό έχει αυξήσει τον δείκτη αθέτησης πληρωμών οδηγώντας και τις ασφαλιστικές πιστώσεων, εν όψει των γεγονότων και των εξελίξεων, να κλείνουν όρια για ορισμένους πελάτες ανά περίπτωση.
Πώς θα καλυφθεί μία οικονομική μονάδα όταν η ίδια κατ’ επανάληψη βρίσκεται αφερέγγυα. Η αφερεγγυότητα δημιουργεί αλυσίδα προβλημάτων με πολύ σοβαρές επιπτώσεις.
Και διερωτάται η στήλη του Ανασφάλιστου, μήπως θα πρέπει τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού να επανεξεταστούν με γνώμονα την εξυγίανση της αγοράς;
Οι ασφαλιστικές γενικών κλάδων και αν το δούμε μεμονωμένα, οι ασφαλιστικές πιστώσεων δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε “ΜΚΟ”, δεν βγάζουν λεφτά αν δεν έχουν κύκλο εργασιών συνεπώς και δεν μπορούν να παρέχουν ρευστότητα αν το ρίσκο είναι πολύ υψηλό, ή οι ισολογισμοί των πελατών τους ‘ξεκάθαροι’.
Αλλουνού παπά ευαγγέλιο αν είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί πελάτες επί σειρά ετών.
Εν αναμονή της εξυγίανσης της αγοράς λοιπόν ή των μεγάλων αναμετρήσεων.
Πηγή: insuranceworld.gr