Ένα πρωτόγνωρο πείραμα φέρεται να εκπονείται για αξιολόγηση μετάδοσης του κορονοϊού υπό την κωδική ονομασία «Mykonos Cοvid-19 Experiment» με τη συμμετοχή ερευνητών και λοιμωξιολόγων με στόχο με μετατραπεί η Μύκονος σε προορισμό απαλλαγμένο  κορονοϊό και να δέχεται τουρίστες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Με αυτό το μοντέλο, οι ερευνητές προσβλέπουν σε σπάσιμο της αλυσίδας διάδοσης και οι επιστήμονες θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Στόχος ένα τουριστικό νησί απαλλαγμένο από κορονοϊό. Το κόστος του προγράμματος είναι περί τα 480.000 ευρώ και μετέχουν τέσσερις καθηγητές από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος, Α. Ξανθός, και Ιω. Ραγκούσης με αφορμή πληροφορίες από τα ΜΜΕ για υλοποίηση ιατρικού και κοινωνικού πειράματος με την κωδική ονομασία “Mykonos Cοvid-19 Experiment”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν εάν είναι σε γνώση του υπουργείου Υγείας ένα τέτοιο “πείραμα”, υπό ποιες συνθήκες θα διενεργηθούν οι έλεγχοι αυτοί από ιδιώτες, καθώς και “πώς θα εξασφαλιστεί ότι οι τουριστικές ροές προς το νησί της Μυκόνου, που θα διαφημίζεται ως “καθαρό από κορoνοϊό νησί”, δεν θα οδηγήσουν σε αναζωπύρωση της επιδημίας, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που δέχεται το νησί από όλο τον κόσμο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ